Fri eller inte fri.. Det är frågan

Frisk och fri?

Är jag det. Och är jag det i så fall hela tiden, eller bara ibland. För det är faktiskt skillnad på frisk och frisk. Det har jag alltid tyckt. Och nu är jag faktiskt ett levande bevis på att det är så. 

Det fanns en tid då jag tyckte att jag var fri från allt, men i själva verket hade jag en bra bit kvar och det kan jag inte se förens nu - när jag kommit längre. Och kanske sitter jag och säger samma sak om ett år, vem vet! Man växer ju faktiskt sig starkare varje dag. I allafall jag.

Jag har fortfarande bra och dåliga dagar. Men då är det inte länge maten som avgör måendet under dagen utan det är i stället "vanliga" vardagssaker. Maten kommer idag naturligt, utan att behöva tänka efter.

Hungrig? Då äter jag. Oavsett vad klockan är. Förr var klockan och jag fiender och idag är det bara just vad det är - en klocka. 
Det är dock naturligt att äta på samma tider varje dag. (Utan att egentligen bry sig) Kroppen i sig är en klocka. Och har man ett regelbundet ätande så blir kroppen jäkligt punktlig och då är det bara att lyssna. 

Jag lägger mig på kvällarna och har knappt en aning om vad jag ätit under dagen. Mer än igår? Kanske... Mindre? Ingenaning.. 

Jag äter när jag är hungrig och ofta när jag inte ens är ett dugg hungrig, utan bara sugen. Jag fredagsmyser alla dagar i veckan med en bra balans kan man säga. Äter det som är gott för både själ och kropp. 

Och har man stått på samma vikt under ett och ett halvt års tid (med lite hopp här och var som är helt normalt) så måste man väl ändå ha hittat balansen som man så länge sökt efter. 

Som kortare svar på frågan; Ja, jag är helt frisk och fri. Och det är fan bästa känslan i hela jävla världen. Tack Cecilia att du kämpade dig dit!!!

Kommentarer :

#1: Ida

Så jäkla grymt! Fårstår inte hur du lyckats? Jag har mått bättre i perioder och varit "frisk" men inte fri. Sen fallit tillbaka gång på gång. Så rädd att aldrig bli fri och kunna lita på kroppen. Hitta balans.
Tränar du för att det är kul eller för att du känner att "man ska träna"? Är väldigt imponerad av dig och din resa!

Svar: Men hur mår du NU? Du kan, jag lovar. Kan jag kan alla :)
Jag tränar för att det är kul!!! Och för att jag mår bra av det, såklart :) inget tvång och kan lätt hoppa över om jag känner för det. Och INGA "träningsdieter" här inte.
Cecilia Rosell

skriven
#2: Malin

Men hur bra är inte du?! Bäst. Tack för detta inlägg, behövde det verkligen. Kram ❤️

skriven
#3: Alex

Så bra e du! Är rädd att min kropp har kroniska skador jag med..levt som i en dimma i så många år nu. Vikten spelar lixom ingen roll.
Börjar försöka acceptera detta öde:(

skriven

Kommentera inlägget här :