Brön.

Godmorgon!
 
Satt klockan varje morgon det senaste. Sen har jag tryckt på stopp och sovit några timmar till. Går som sagt i ide på vintern. Jag blommar ut samtidigt med våren. Tills dess, ja då sover jag. 
 
Nog om det. Jag älskar att gå i mataffärer. Terapi! Man går och lunkar bland mathyllorna och tänker ut nya, spännande recept i huvudet. Och favoriter just nu? Chorizokorv. Lagom starkt och gott. Antingen som en korvstroganoff eller bara stekt tillsammans med pasta och ketchup. Det är gamla favoriter som kikar fram igen.
Och så har jag kommit in i en sjuk brödperiod. Älskar allt som har med mackor att göra. Hembakt, som köpebröd. Gott till olika saker! Helst med stark ost eller salami på. Eller med jordnöttssmör och banan. Eller med tjocka skivor leverpastej + smörgåsgurka. Ni ska få recept på ett bröd som jag oftar bakar här hemma just nu. Ett glutenfritt med aprikoser och fikon i. 
 
Och skulle jag få välja en sak att leva på i resten av mitt liv så skulle det vara just mackor med olika, matiga pålägg. Går att variera så in i fasen! Vad hade ni valt att leva på om ni fick välja typ en sak?
 
 
Detta är lite vad som hamnar i vagnen när jag handlar .Nu ska jag dra igång med lunchen. Hoppas ni får en bra fredag mina vänner. Vet inte vad mina planer är än. Men i morgon kommer lilla E hit. Äntligen.
Puss & Kram.
 

Catch up.

Godkväll.

Blir förvånad över mig själv varje dag. Positivt menat. Hatar ordet exponering. Men i det här fallet är det fasen rätt ordval. Spontanitet mina vänner, det är fina grejer det. 

Haft en bra dag. Lunchat hos lilla farfar, pysslat, förbannat snön och fikat med mina vänner. Och så peppar jag inför framtiden. Vill vara ung hela livet. Haha 


Sitter och äter kvällsmat. Macka med jordnötssmör (!!!) ja, jag har börjat fastna. Med massa halvssalt och banan så. Och en skål med yoghurt. 

Snart sängen. Hoppas ni haft en bra dag. Puss och kram. 


Näringsdrycker.

Hatar. Hatar inte.  
 
Näringsdrycker. Det finns inget som jag har så mycket hatkärlek som till just dem. Varken det ena eller det andra sättet är rätt eller fel att gå upp i vikt på. Alla kör olika metoder och visst, alla sätt har säkert en bra anledning bakom sig. Men i mitt fall så har alltid näringsdrycker blivit ordinerade. Och just nu är jag är i slutspurten på sörplandet för att sedan får slippa dem i all evighet, förhoppningsvis.
 
Men min åsikt om näringsdrycker? Jag tycker att de är bra. Om man bortser från illamånedet och den ständiga fyllnaden de lämnar efter sig såklart. Men det försvinner efter ett tag. 
Näringsdryckerna är utöver all mat. De ska inte ersätta något mål mat utan de dricks verkligen utöver allt annat. Visst kan det kännas mättsamt och mycket många gånger men för mig har det känts tryggt att veta att det är just dem jag går upp i vikt på. Och jag har ändå bevisat någorlunda för mig själv att den maten jag äter håller mig på en stabil vikt. Varken upp eller ner. Har blivit trygg med maten och jag litar på min kropp. Och bättre ska det bli.
 
Det jag har haft det tuffast med har varit just viktuppgången. Det är det som satt käppar i hjulet för mig hela tiden. Livrädd. Verkligen livrädd. Men att jag, som vart livrädd, sitter hemma i min ensamhet och jobbar på en viktuppgång utan att någon ser på. Det trodde jag aldrig skulle hända. Men plötsligt händer det! Kan jag så kan fan ni.
 
Tre näringsdrycker om dagen håller mina ätstörda monster från magen.
 
Men som sagt. Alla har olika metoder. Och även om jag verkligen avskyr att dricka dem så måste jag säga att det ändå har varit den bästa metoden för mig. Mat är mat. Det håller jag mig stabil på. Näringsdrycker är medicin och något som bara behövs ett tag. Men om man ska se det från den ljusa sidan: Att ha varit "tvungen" att dricka tre koppar "varm choklad" om dagen (värmer alltid mina näringsdrycker) i typ sexmånader låter ju liiiite bra ändå. Fast bara lite.
 
Ha en bra kväll hörni. Puss & Kram.